PET Haarlemmeer Techniekdag header.jpg

Stap in de 7 werelden van techniek tijdens de PET techniekdag Haarlemmermeer en BOLLENSTREEK op 12 november 2019!

Techniek is overal om ons heen aanwezig en dit zal in de toekomst nog veel meer toenemen. Het is zelfs zo van zelfsprekend dat we ons onvoldoende realiseren dat een leven zonder techniek bijna niet meer voor te stellen is. Denk bijvoorbeeld aan de mobiele telefoon, de navigatie in de auto, het snelle internet waarmee machines in contact staan met elkaar en aan de toename van elektrische apparaten in ons huis. Of aan de enorme opmars van de zonne- en windenergie in de regio, de rol van techniek bij de wereld van transport en logistiek, gezondheidszorg en robotica of aan de mannen en vrouwen die ervoor zorgen dat onze auto’s blijven rijden en onze huizen aangesloten blijven op gas, water, elektra en afvoer.

Kom met je klas op reis door de werelden van techniek!

De wereld van techniek is breed van natuurbeheer, vliegtuigbouwers, timmerman, monteur, softwareontwikkelaars tot robotica expert. Om kinderen te laten ervaren dat techniek en wetenschap breed in onze samenleving aanwezig zijn, tonen wij op 12 november 2019 zeven verschillende werelden van techniek tijdens de PET Techniekdag Haarlemmermeer en Bollenstreek bij het Nova College in Hoofddorp! Tijdens deze leerzame dag maken leerlingen kennis met een aantal van deze zeven werelden; in een drietal workshop rondom techniek en technologie.

De workshops worden verzorgd door vele techniek bedrijven en technische scholen in onze regio. De leerlingen krijgen daarmee een goed beeld van het techniekaanbod in het voortgezet onderwijs en de mogelijkheden in het beroepenveld later. Kortom dit is behalve een zeer inspirerende dag ook een waardevolle aanvulling ter ondersteuning van hun keuze naar het voortgezet onderwijs!

Programma PET Techniekdag Haarlemmermeer en Bollenstreek 12 november 2019:
Tussen 9 uur en 15.30 uur vinden er diverse workshops plaats waarin leerlingen uit groep 8 kennis maken met de mogelijkheden van techniekonderwijs in het Voortgezet onderwijs in de regio. Denk daarbij aan workshops in 'traditionele' techniek zoals timmeren, pijpsnijden, programmeren, installatietechniek maar ook aan aansprekende workshops over 3D-printing, virtual reality, robots en domotica en meer. Kortom een leerzaam en inspirerend programma voor uw leerlingen om kennis te maken met een beroep in de techniek!

Plan zelf uw bezoek op door u gewenst tijdstip!

We geven u graag zoveel mogelijk vrijheid in het plannen van uw bezoek aan de techniekdag, er is echter wel een beperkte capaciteit in onze workshops. Voor scholen in Nieuw-Vennep en Hillegom is busvervoer geregeld. Ook hiervoor geldt dat de capaciteit helaas beperkt is.

U bestelt de tickets voor de techniekdag als volgt:
Klik hieronder op ‘Aanmelden voor de PET Techniekdag Haarlemmermeer en Bollenstreek’

Er zijn per plaatsnaam en tijdslot tickets beschikbaar. Afhankelijk van de plaats waarin uw school staat bestelt u per 15 leerlingen of deel daarvan 1 ticket op het gewenste tijdslot. Daarbij geldt vol=vol. Tijdens het bestellen kunt u aangeven met hoeveel leerlingen u in totaal komt. Zo helpt u ons om de beschikbare capaciteit optimaal te benutten en kunt u uw bezoek aan de techniekdag zelf plannen. Bovendien weet u dan direct hoe laat u verwacht wordt!

Voorbeeld: uw school staat in Hillegom en u heeft 27 leerlingen van groep 7-8, u bestelt dan 2 tickets voor HILLEGOM op het gewenste tijdslot en u geeft aan dat u met 27 leerlingen komt

Je klas volgt diverse workshops in een tijdsbestek van ongeveer 2 uur.

Duur en aanvang: 2 uur ingepland tussen 08:45 en 15:30 uur
Wanneer: dinsdag 12 november 2019
Locatie: Nova College, Paxlaan 26, 2131 PZ, Hoofddorp


TERUGBLIK EDITIE 2018: RUIM 600 kinderen aan de slag met techniek!

Unknown-1.jpeg
Unknown-2.jpeg

Kinderen enthousiasmeren voor techniek, daar kunnen we natuurlijk niet vroeg genoeg mee beginnen. Daarom zijn op 13 november ruim 600 achtste groepers van dertien verschillende scholen aanwezig geweest bij de Techniekdag Haarlemmermeer. De Techniekdag is georganiseerd door het Herbert Vissers College, Hoofdvaart College en Nova College locatie Hoofddorp. 

Tijdens de Techniekdag Haarlemmermeer werden de leerlingen in drie rondes verdeeld over 16 verschillende workshops. Iedere leerling heeft drie workshops gevolgd, om op die manier kennis te maken met techniek. In uiteenlopende workshops werd een tip van de ‘toekomstsluier’ opgelicht. Hoe werkt programmeren of hoe zorg je ervoor dat de schakeling van een lamp werkt? Hoe werkt zonne-energie? Een kijkje in de wereld van installatietechniek en transport en logistiek. Autootjes maken die rondrijden op zonne-energie bij autotechniek. Natuurlijk was er ook aandacht voor de klassieke techniek zoals timmeren, zagen of lassen en er werd dan ook druk geknutseld. En nog veel meer! 

Naast de verschillende opleidingen die aanwezig waren, hebben ook de bedrijven van Installatiewerk Noord-Holland, OTIB en Bouwmensen Midden-Holland workshops gegeven. ‘De bezoekende leerlingen zijn nog zo enthousiast en blanco’, aldus de begeleiding. ‘Studenten vinden het leuk om de leerlingen te ontvangen en te begeleiden. Daarnaast doen zij hun uiterste best om de leerlingen een goede indruk te geven van wat techniek precies inhoudt’. OTIB was aanwezig met hun volledige techniekstand en een hele bijzonder workshop waarbij interactieve oefeningen met de sport Akido werden gecombineerd met het programmeren van robots. 

Om te zorgen dat iedereen op de juiste plek terecht komt, helpen de studenten van de opleiding Handhaving uit Haarlem een handje mee. Zij zorgen ervoor dat de auto’s en fietsen op de goede plek neergezet worden, dat de leerlingen in de juiste lokalen terecht komen en dat ook de docenten en begeleiders weten waar ze naartoe moeten. En de workshops werden begeleid door de onderwijsassistenten opleiding in Hoofddorp, zij ondersteunde de workshopgevers en hielpen de kinderen bij de vele diverse workshops.