Studenten bouwen ‘Haïtihuis’ in de 3D Makers Zone

Studenten Inholland bouwen samen met architect Pieter Stoutjesdijk uniek bouwstuk op in 3D Makers Zone. Onder begeleiding van bedenker en architect Pieter Stoutjesdijk het CNC shelterhuis op. Dit op de werkvloer genoemde ‘Haïtihuis’ is een concept huis dat eerder in het kader van de tentoonstelling Dream Out Loud – Designing for Tomorrow’s Demands, in het Stedelijk Museum heeft gestaan. Nu wordt het huis opnieuw opgebouwd in Haarlem. En dat is geen toeval want Haarlem is binnenkort weer een Smart Industry Fieldlab rijker.

Dit najaar gaat BouwLab R&DO van start, een unieke nieuwe innovatieplek voor de regio Noord-Holland waar allerlei partijen uit de bouwwereld bijeenkomen voor het versnellen van innovatie en duurzaamheid binnen de bouw. BouwLab R&Do is namelijk opgericht om nieuwe innovaties en technische mogelijkheden te onderzoeken en direct laagdrempelig toepasbaar te maken binnen de bouw. Deze nieuwe regionale innovatieplek is mede geïnitieerd door dat andere Smart Industry Fieldlab dat Haarlem rijk is, de 3D Makers Zone. In en rondom deze “zone” en het MAAK-terrein zal BouwLab R&Do steeds verder vorm gaan krijgen.

Meer informatie over het Haïtihuis van Pieter Stoutjesdijk
https://dreamoutloud.stedelijk.nl/artists/pieter-stoutjesdijk/

Meer informatie over het BouwLab:
https://www.3dmakerszone.com/bouwlab.html