Een dag vol inspiratie op de 3D Makers Zone

IMG_7551.jpg

De 3D Makers Zone biedt de parterscholen en bedrijven de mogelijkheid om een inspiratiesessie bij te wonen. Sommige dagen wordt daar gretig gebruik van gemaakt. Maar liefst drie groepen leerlingen uit het VO (Sterrencollege Haarlem ) en MBO (Nova college Beverwijk) kwamen hier maandag 15 april in de ochtend langs voor een rondleiding.
Inspireren voor de toekomst, kennis op doen van de nieuwste technologieën, en zien wat er allemaal kan op het gebied van 3D Printing: dat was de insteek van de rondleiding.
Kathelijn Rombaut die de rondleiding verzorgde was onder de indruk van de vragen die de leerlingen stelden. ‘Ze waren zeer geïnteresseerd en zagen overal kansen om met nieuwe technologie, ook op school te gaan werken. 3D Printing spreekt enorm tot de verbeelding. Met de beelden van de afgebrande Notre Dame in gedachten, snapte iedereen wat je met 3D printing bijvoorbeeld voor zo’n groot project zou kunnen betekenen. Mijn dag is geslaagd als de leerlingen thuis aan tafel vertellen over wat ze hier hebben gezien, en - zo heb ik begrepen - dat is gebeurd!’

kathelijn rombautComment