Verhalen van de Makathon: PWN eerste Smart Park van Noord-Holland

Nationaal Park Zuid-Kennemerland is het eerste natuurgebied in Nederland dat voorzien is van een Smart Parks-netwerk. Door het gebruik van slimme sensortechnologie kan beheerder PWN nu meer informatie verzamelen over het gedrag van grote grazers. Deze kennis helpt bij ingewikkelde beheervraagstukken en draagt bij aan een duurzame balans tussen natuur, grazer en recreatie.

test_data.jpeg

Het kunnen volgen van Wisenten in hun leefomgeving was een van de casussen van de Makathon Smart Solutions voor Water en Natuur 2017. Het PWN Smart Park is het resultaat van de ideeën van de studenten en samenwerking van vele regionale partners. Een mooi voorbeeld hoe leerlingen en studenten van diverse disciplines een bijdrage kunnen leveren aan echte innovatie! Dit leidt nu en op termijn tot een betere kwaliteit van leven voor de vele grazers in het natuurgebied.

Myrthe Fonck, Adviseur Natuur PWN :”Deze innovatie dient direct onze beheervraag, maar we dragen ook bij aan de ontwikkeling van slimme technologieën. Door nu in Nederland een proeflocatie te hebben, kan de technologie zich nog beter ontwikkelen, en uiteindelijk ook bijdragen aan wild life beheer in Afrika. Dat klinkt ver weg, maar dat is wel een realistisch resultaat en daar ben ik erg trots op.”

Ook met jouw studenten aan de slag met echte innovatie voor Water en Natuur? Van 2 tot en met 4 oktober organiseert Smart Makers Education samen met PWN, 3D Makers Zone, Nova College en Inholland voor 5e maal op rij de Makathon Smart Solutions voor Water en Natuur!

Schermafbeelding+2018-11-30+om+10.03.14.jpg