Aftrap internationaal 3D print project

photo 12.JPG

Donderdag 21 juni was in de 3D Makers Zone in Haarlem de aftrap van een internationaal 3D printing project tussen de scholen Oakton Community College in Chicago en het Nova College. Doel van het project is een 3D geprint beeld te ontwerpen met een boodschap die studenten de wereld willen meegeven geïnspireerd op de 17 werelddoelen van de Verenigde Naties (http://www.17doelendiejedeelt.nl/). Via een live videoverbinding met Chicago presenteerden studenten van de opleidingen werktuigbouwkunde, interieur adviseur en ICT hun eerste resultaten en ideeën voor het 3D te printen beeld zowel in Chicago als Beverwijk.

Studenten in VS en Nederland geven hun interpretatie van een van de werelddoelen weer in een printbaar ‘lego’blok, alle blokken samen vormen een beeld. De blokken worden gelijktijdig ontworpen digitaal ‘overseas’ verstuurd en geprint. Uiteindelijk staat er in Nederland dus een beeld dat ontwerpen is in Chigaco en vice versa!

In de eerste fase hebben de studenten van interieuradviseur blokken gemaakt met hun interpretatie van de 17 werelddoelen. Studenten van werktuigbouw hebben de constructie en blokken ontworpen. In overleg met Chicago zijn nu de vervolgstappen afgesproken om te komen tot een volledig geprint beeld nog dit kalenderjaar!

Het samenwerkingsproject komt voort uit een uitwisseling met Oakton Community College (OCC) in Chicago (Verenigde Staten). Voor meer informatie Marcel Toussaint, docent Werktuigbouwkunde bij het Nova College in Beverwijk, matoussaint@novacollege.nl