Nova College start opleiding Smart ICT Engineer

Het Nova College start vanaf augustus 2019 met de opleiding Smart ICT Engineer.  Als Smart ICT engineer ben je thuis in  Internet of Things  (IoT) en ben je verantwoordelijk voor het ontwerpen, installeren en onderhouden van slimme -  smart  - toepassingen, die in steeds meer gebouwen en apparaten worden gebouwd. Toepassingen bijvoorbeeld waarmee je weet waar je fiets staat of om thuis vast de thermostaat van de verwarming hoger te zetten terwijl je onderweg bent naar huis. Met IoT kun je de wereld slimmer maken door het verzamelen van informatie met sensoren en daar acties aan te verbinden, zoals het aansturen van (elektro) motoren, robots of drones. Je ontwikkelt en installeert bijvoorbeeld een slimme watermeter voor drinkwater- en natuurbedrijf PWN. Of je werkt aan een zorgrobot voor de zorgverlening, of aan een onderwijsrobot. Daarbij werk je aan het testen en integreren van de hardware en het technisch beheren van de sensoren en actoren.  Op 20 november was een kick-off met de ontwikkelgroep van de nieuwe opleiding georganiseerd in de 3D Makers Zone in Haarlem. Daarbij hebben bedrijven zoals PWN, Ibema, Cisco Systems en Macaw input meegegeven aan de werkgroep. De bedrijven reageerden enthousiast op het initiatief van de nieuwe opleiding. “Ik ben heel blij met deze opleiding, er is regionaal nog geen mbo opleiding die zich richt op dit snijvlak van ict, elektra en installatietechniek”, aldus een van de aanwezige bedrijven. Een van de participanten gaf aan zelf de elektrotechniek en ICT opleiding te hebben gevolgd bij het Nova College, ook hij verwelkomde het initiatief enorm!  De komende maanden gaat het ontwikkelteam bestaande uit de docenten Paul Jurriens, Cor Reinieren en Kir Teo samen met projectleider Geralt Wolterbeek aan de slag met de ontwikkeling van de nieuwe opleiding. Augustus 2019 zullen de eerste studenten van start kunnen gaan!  Op 26 november organiseert het Nova College open huis, kom naar een van locaties voor meer informatie over deze nieuwe opleiding:  - Nova College Hoofddorp, Paxlaan 26 - Nova College Haarlem, Zijlweg 203 - Nova College Beverwijk, Laurens-Baecklaan 23  Meer informatie, neem contact op met de projectleider: Geralt Wolterbeek (gwolterbeek@novacollege.nl).

Het Nova College start vanaf augustus 2019 met de opleiding Smart ICT Engineer.

Als Smart ICT engineer ben je thuis in Internet of Things (IoT) en ben je verantwoordelijk voor het ontwerpen, installeren en onderhouden van slimme - smart - toepassingen, die in steeds meer gebouwen en apparaten worden gebouwd. Toepassingen bijvoorbeeld waarmee je weet waar je fiets staat of om thuis vast de thermostaat van de verwarming hoger te zetten terwijl je onderweg bent naar huis. Met IoT kun je de wereld slimmer maken door het verzamelen van informatie met sensoren en daar acties aan te verbinden, zoals het aansturen van (elektro) motoren, robots of drones. Je ontwikkelt en installeert bijvoorbeeld een slimme watermeter voor drinkwater- en natuurbedrijf PWN. Of je werkt aan een zorgrobot voor de zorgverlening, of aan een onderwijsrobot. Daarbij werk je aan het testen en integreren van de hardware en het technisch beheren van de sensoren en actoren.

Op 20 november was een kick-off met de ontwikkelgroep van de nieuwe opleiding georganiseerd in de 3D Makers Zone in Haarlem. Daarbij hebben bedrijven zoals PWN, Ibema, Cisco Systems en Macaw input meegegeven aan de werkgroep. De bedrijven reageerden enthousiast op het initiatief van de nieuwe opleiding. “Ik ben heel blij met deze opleiding, er is regionaal nog geen mbo opleiding die zich richt op dit snijvlak van ict, elektra en installatietechniek”, aldus een van de aanwezige bedrijven. Een van de participanten gaf aan zelf de elektrotechniek en ICT opleiding te hebben gevolgd bij het Nova College, ook hij verwelkomde het initiatief enorm!

De komende maanden gaat het ontwikkelteam bestaande uit de docenten Paul Jurriens, Cor Reinieren en Kir Teo samen met projectleider Geralt Wolterbeek aan de slag met de ontwikkeling van de nieuwe opleiding. Augustus 2019 zullen de eerste studenten van start kunnen gaan!

Op 26 november organiseert het Nova College open huis, kom naar een van locaties voor meer informatie over deze nieuwe opleiding:

- Nova College Hoofddorp, Paxlaan 26
- Nova College Haarlem, Zijlweg 203
- Nova College Beverwijk, Laurens-Baecklaan 23

Meer informatie, neem contact op met de projectleider: Geralt Wolterbeek (gwolterbeek@novacollege.nl).