600 kinderen aan de slag met techniek tijdens de Techniekdag Haarlemmermeer

Unknown-2.jpeg

Kinderen enthousiasmeren voor techniek, daar kunnen we natuurlijk niet vroeg genoeg mee beginnen. Daarom zijn op 13 november ruim 600 achtste groepers van dertien verschillende scholen aanwezig geweest bij de Techniekdag Haarlemmermeer. De Techniekdag is georganiseerd door het Herbert Vissers College, Hoofdvaart College en Nova College locatie Hoofddorp.

Tijdens de Techniekdag Haarlemmermeer werden de leerlingen in drie rondes verdeeld over 16 verschillende workshops. Iedere leerling heeft drie workshops gevolgd, om op die manier kennis te maken met techniek. In uiteenlopende workshops werd een tip van de ‘toekomstsluier’ opgelicht. Hoe werkt programmeren of hoe zorg je ervoor dat de schakeling van een lamp werkt? Hoe werkt zonne-energie? Een kijkje in de wereld van installatietechniek en transport en logistiek. Autootjes maken die rondrijden op zonne-energie bij autotechniek. Natuurlijk was er ook aandacht voor de klassieke techniek zoals timmeren, zagen of lassen en er werd dan ook druk geknutseld. En nog veel meer!

Unknown.jpeg

Naast de verschillende opleidingen die aanwezig waren, hebben ook de bedrijven van Installatiewerk Noord-Holland en Bouwmensen Midden-Holland workshops gegeven. ‘De bezoekende leerlingen zijn nog zo enthousiast en blanco’, aldus de begeleiding. ‘Studenten vinden het leuk om de leerlingen te ontvangen en te begeleiden. Daarnaast doen zij hun uiterste best om de leerlingen een goede indruk te geven van wat techniek precies inhoudt’.

Om te zorgen dat iedereen op de juiste plek terecht komt, helpen de studenten van de opleiding Handhaving uit Haarlem een handje mee. Zij zorgen ervoor dat de auto’s en fietsen op de goede plek neergezet worden, dat de leerlingen in de juiste lokalen terecht komen en dat ook de docenten en begeleiders weten waar ze naartoe moeten. En de workshops werden begeleid door de onderwijsassistenten opleiding in Hoofddorp, zij ondersteunde de workshopgevers en hielpen de kinderen bij de vele diverse workshops.