Een ochtendje KIDSWEEK op bezoek voor een rondleiding op de 3D Makers Zone.

Alles uit de printer!
Wat is de overeenkomst tussen een drumstel, een schedel, een bakfiets en een standbeeld van Iron Man? Ze staan allemaal in de 3D Makers Zone in Haarlem. Daar zijn ze ook gemaakt, door grote robotarmen.
Braz (11 jaar), Esmee (9 jaar), Livia (10 jaar) en Rena (9 jaar) namen een kijkje op deze bijzondere plek vol techniek. Namen een kijkje op deze bijzondere plek vol techniek

Read More
'Kalmeerbeer' de slimste oplossing van de Makathon Smart Solutions voor Zorg en Welzijn 2019

Team Redband heeft met de slimme oplossing ‘Kalmeerbeer’ de driedaagse Makathon Smart Solutions Zorg en Welzijn bij De Hartekamp Groep in Heemstede gewonnen. Dat maakte de jury vrijdagmiddag 17 mei bekend. Het winnende team ontving een Google Home Smart Speaker. Een makathon is een evenement waarbij verschillende disciplines (onderwijs, bedrijfsleven, zorg) samen oplossingen bedenken voor verschillende casussen in de zorg.

Read More
Kom kijken bij de Makathon Smart Solutions voor Zorg en Welzijn 2019 - 15 t/m 17 mei

Volgende week woensdag 15 t/m vrijdag 17 mei gaan ruim 120 leerlingen van diverse disciplines vmbo, havo/vwo, mbo, hbo en medewerkers samen aan de slag slimme (technologische) oplossingen te ontwikkelen voor 9 uitdagingen in zorg en welzijn. We nodigen u van harte uit om de Makathon te bezoeken op een van de drie dagen!

Read More
Unieke samenwerking vmbo, mbo, hbo en bedrijfsleven: scholen samen aan de slag met klimaatadaptatie en voedselverspilling

Met een tweedaagse Makathon is woensdag 17 april een pilot van start gegaan. Leerlingen van het Kaj Munk College gaan samen met studenten van het Nova College en Hogeschool Inholland aan de slag met opdrachten uit het regionale bedrijfsleven. “Vmbo, mbo en hbo in één project, dat is uniek in de regio”, aldus Tom Hogendoorn van het Nova College. De komende 7 weken komen de teams elke donderdagmiddag bij elkaar. Op donderdag 6 juni presenteren zij hun uitkomsten aan de opdrachtgevers: PWN en de Hartekamp Groep.

Read More
Een dag vol inspiratie op de 3D Makers Zone

De 3D Makers Zone biedt de parterscholen en bedrijven de mogelijkheid om een inspiratiesessie bij te wonen. Sommige dagen wordt daar gretig gebruik van gemaakt. Maar liefst drie groepen leerlingen uit het VO (Sterrencollege Haarlem ) en MBO (Nova college Beverwijk) kwamen hier maandag 15 april in de ochtend langs voor een rondleiding.

Read More
kathelijn rombautComment
Makathon Smart Solutions voor Natuur en Recreatie in PARK21

Van woensdag 13 maart tot en met vrijdag 15 maart organiseren de Gemeente Haarlemmermeer, het Hoogheemraadschap van Rijnland, drinkwater en natuurbedrijf PWN en het Nova College de Makathon Smart Solutions voor Natuur en Recreatie in PARK21. 50 studenten gaan samen met coaches vanuit het bedrijfsleven aan de slag met vraagstukken rondom PARK21. U bent van harte uitgenodigd om te komen kijken tijdens de eindpresentaties van de studenten op vrijdag 15 maart vanaf 15:00uur bij het Nova College aan de Paxlaan 26 in Hoofddorp.

Read More
Verhalen van de Makathon: PWN eerste Smart Park van Noord-Holland

Nationaal Park Zuid-Kennemerland is het eerste natuurgebied in Nederland dat voorzien is van een Smart Parks-netwerk. Door het gebruik van slimme sensortechnologie kan beheerder PWN nu meer informatie verzamelen over het gedrag van grote grazers. Deze kennis helpt bij ingewikkelde beheervraagstukken en draagt bij aan een duurzame balans tussen natuur, grazer en recreatie.

Read More
Smart Makers Education, De Hartekamp Groep, Les Petits werken samen aan echte innovatie in zorg en welzijn

“Echte innovatie in de regio Kennemerland – ook in de zorg en welzijn - vindt plaats door samenwerking van zorginstellingen, onderwijs en het bedrijfsleven. Een unieke samenwerking tussen studenten en medewerkers van bedrijven leidt tot unieke oplossingen en een bijzondere kruisbestuiving”.

Read More
600 kinderen aan de slag met techniek op de Haarlem Techniekdag

Kinderen enthousiasmeren voor techniek, daar kunnen we natuurlijk niet vroeg genoeg mee beginnen. 600 leerlingen van groep 8 van basisscholen in Haarlem waren op vrijdag 25 januari op bezoek in de 3D Makers Zone voor de Haarlem Techniekdag. In uiteenlopende workshops werd een tip van de ‘toekomstsluier’ opgelicht. Hoe werkt programmeren of hoe zorg je ervoor dat de schakeling van een lamp werkt? Hoe werkt zonne-energie?

Read More
Verhalen van de Makathon: 'Een voorbereiding op het echte leven'

Makathons zijn een inspirerende manier om studenten voor te bereiden op de toekomst. Tijdens deze 3-daagse evenement betrekken bedrijfsleven en onderwijs jongeren bij het oplossen van de uitdagingen van nu met de technische (ICT) kennis van morgen. Jim Ebbelaar volgde de opleiding applicatieontwikkeling (mbo 4) op het Nova College toen hij in 2016 meedeed aan de Makathon Smart Solutions voor Water en Natuur en won. In 2018 was hij er opnieuw bij, nu als techexpert.

Read More
Klimaatbestendige watergevel winnend concept Makathon Water en Natuur

In oktober 2018 vond in de 3D Makers Zone in Haarlem de Makathon Smart Solutions voor een Klimaatbestendig Noord-Holland plaats, een initiatief van drinkwaterbedrijf PWN, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, 3D Makers Zone, Nova College en Inholland. De winnaar van de Makathon is het team 'Smart Water Grid' dat won met hun ‘WaterWall’.

Read More
Nova College start opleiding Smart ICT Engineer

Op 20 november was een kick-off met de ontwikkelgroep van de nieuwe opleiding georganiseerd in de 3D Makers Zone in Haarlem. Daarbij hebben bedrijven zoals PWN, Ibema, Cisco Systems en Macaw input meegegeven aan de werkgroep. De bedrijven reageerden enthousiast op het initiatief van de nieuwe opleiding. “Ik ben heel blij met deze opleiding, er is regionaal nog geen mbo opleiding die zich richt op dit snijvlak van ict, elektra en installatietechniek”, aldus een van de aanwezige bedrijven.

Read More
600 kinderen aan de slag met techniek tijdens de Techniekdag Haarlemmermeer

Kinderen enthousiasmeren voor techniek, daar kunnen we natuurlijk niet vroeg genoeg mee beginnen. Daarom zijn op 13 november ruim 600 achtste groepers van dertien verschillende scholen aanwezig geweest bij de Techniekdag Haarlemmermeer. De Techniekdag is georganiseerd door het Herbert Vissers College, Hoofdvaart College en Nova College locatie Hoofddorp.

Read More