Klimaatbestendige watergevel winnend concept Makathon Water en Natuur

In oktober 2018 vond in de 3D Makers Zone in Haarlem de Makathon Smart Solutions voor een Klimaatbestendig Noord-Holland plaats, een initiatief van drinkwaterbedrijf PWN, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, 3D Makers Zone, Nova College en Inholland. De winnaar van de Makathon is het team 'Smart Water Grid' dat won met hun ‘WaterWall’.

Read More
Nova College start opleiding Smart ICT Engineer

Op 20 november was een kick-off met de ontwikkelgroep van de nieuwe opleiding georganiseerd in de 3D Makers Zone in Haarlem. Daarbij hebben bedrijven zoals PWN, Ibema, Cisco Systems en Macaw input meegegeven aan de werkgroep. De bedrijven reageerden enthousiast op het initiatief van de nieuwe opleiding. “Ik ben heel blij met deze opleiding, er is regionaal nog geen mbo opleiding die zich richt op dit snijvlak van ict, elektra en installatietechniek”, aldus een van de aanwezige bedrijven.

Read More
600 kinderen aan de slag met techniek tijdens de Techniekdag Haarlemmermeer

Kinderen enthousiasmeren voor techniek, daar kunnen we natuurlijk niet vroeg genoeg mee beginnen. Daarom zijn op 13 november ruim 600 achtste groepers van dertien verschillende scholen aanwezig geweest bij de Techniekdag Haarlemmermeer. De Techniekdag is georganiseerd door het Herbert Vissers College, Hoofdvaart College en Nova College locatie Hoofddorp.

Read More
Aftrap internationaal 3D print project

Donderdag 21 juni was in de 3D Makers Zone in Haarlem de aftrap van een internationaal 3D printing project tussen de scholen Oakton Community College in Chicago en het Nova College. Doel van het project is een 3D geprint beeld te ontwerpen met een boodschap die studenten de wereld willen meegeven geïnspireerd op de 17 werelddoelen van de Verenigde Naties.

Read More
Verslag studiereis Estland, een digitaal land met twee gezichten

Van 16 t/m 19 april waren Wesley Leung, praktijkopleider Nova College en Tim van der Voord, programmamanager Smart Makers Education samen nog 48 personen uit het netwerk van publiek-private samenwerkingen Katapult op studiereis in Estland. De conclusie, Estland heeft het goed op orde als het gaat om digitale overheid en startup klimaat, op andere terreinen zoals aansluiting arbeidsmarkt-onderwijs, samenwerking bedrijfsleven en onderwijs, kwaliteit van de zorg en het beroepsonderwijs is nog veel te winnen.

Read More
Dag 0: Aangekomen in Tallinn

Vandaag zijn we na een 2 uur durende vliegreis aangekomen in Tallinn, de hoofdstad van Estland. Tallinn is een mooie oude stad vergelijkbaar aan steden als Riga, Warschau en Praag. Het thema van de studiereis is digitalisering, Smart Industry en e-health. Vandaag bij aankomst en onze korte kijk in de stad hebben we hier in het straatbeeld nog weinig van gezien. Morgen start de eerste officiële dag met een bezoek aan E-stonia en aan de 'Estonian Entrepeneurship University of Applied Sciences.

Read More
Volg ons op studiereis in Estland

Op maandag 16 april vertrekken Suze van der Meulen, Innovatiemanager PWN, Tim van der Voord, Programmamanager SME en Wesley Leung, praktijkopleider Nova College voor een 3-daagse studiereis naar Estland. Het programma is gericht op ICT en digitalisering met crossovers naar Smart Industry en e-Health. Onderwerpen waar het samenwerkingsverband Smart Makers Education zich eveneens op richt in de regio Haarlem-IJmond. Via het blog op onze website kun je onze reis en opgedane kennis en inzichten volgen en reageren.

Read More